Luontotuvan Blogi

Pienet asiat ratkaisevat paljon

Toimenkuvaani kuuluu sivustomme kehityksen ohella tarkastella, vierailla ja tutkia matkailualan, palveluntarjoajien kotisivuja. Ne joilla olen vieraillut, ovat tähän mennessä olleet pääosin perustasoa. Vain muutamat ovat kiinnittäneet positiivisesti huomiota sisällön, aktiivisuuden ja mielikuvien suhteen. Miten pienillä asioilla voisi vielä parantaa palvelu/sivustokokonaisuutta?


1. Kerro mitä ympärillä tapahtuu. Mitä vuokramökkisi, melontareittien, pyöräilyreittien ympärillä oikeasti on. Ja kirjoita blogia. Käytä paljon kuvia.

On selvää, että tiedonetsijä katsoo hintaa ja sijaintia. Hän myös oletettavasti etsii palveluja mitä mökin, vuokraveneen tai opastuksen yhteydestä löytyy. Hän pitää hyvänä asiana kun vastaat kyselyihin rakentavasti ja reippaalla otteella. Mutta uskon, että tiedonetsijä arvostaa paljon myös muutakin kuin annettuja tähtiä, tai matkailuportaalien pikakommentteja. Kun kerrot elävää tarinaa palvelujesi ympärillä olevasta luonnosta, aktiviteeteista, annat jo paljon enemmän kuin hinnan ja varustetason. Annat oikeita mielikuvia, jaat kokemuksia. Näitä on hyvin harvoilla yrittäjillä kirjoitettuna. Omakohtaiset sekä asiakaslähtöiset tunteet, elämykset on hyvä kertoa kuvin ja sanoin. Tämä on mielestäni sitä parasta markkinointia, eikä tunteita ja aitoja kokemuksia voi ostaa mainostoimistolta. Jaa nämä sosiaalisessa mediassa, ole aktiivinen ja avoin. 

2. Pidä sivustosi ajantasalla. Muista päivittää sitä aktiivisesti, älä jätä sivustoa "seisomaan".

On hirvittävää nähdä miten muutamat yrittäjät eivät välitä oman sivustonsa aktiivisuudesta. Ehkä se johtuu kiireistä, ehkä yrittäjä ei halua panostaa. Eräs matkailualan yritys oli päivittänyt sivujaan viime lokakuussa kun vierailin heidän sivustollaan tässä muutama viikko sitten. Kun näin etusivun "uusimmat" olevan yli puoli vuotta vanhoja, sivuutin sivuston ja yrittäjän välittömästi. Peli on raakaa. Jos sivustosi ei elä aktiivisesti, eikä sitä päivitetä tasaisesti niin sillä on mitä ilmeisemmin hyvin negatiivinen vaikutus vaikka kuinka olisit hakukoneiden ykkösenä tai ensimmäisellä sivulla. Älä siis tapa sivustoasi, menetät luultavasti enemmän asiakkaita kuin saavutat.

3. Verkostoidu alueesi yrittäjien kanssa. Luokaa yhteistapahtumia.

Suomalaiset luonto/matkailualan yrittäjät ovat pääosin pienyrittäjiä. On siis outoa huomata että osalla heistä ei näytä olevan yhteispeliä, vaikka toimittekin samassa segmentissä. Uskon että verkostoitumalla, luomalla yhteisiä tempauksia, tapahtumia ja tilaisuuksia kaikki voittavat ja asiakastyytyväisyys nousee kohisten. Miten olisi vaikkapa Meloen Metsään -tempaus? Sinä ehkä olet melontaan erikoistunut palveluntarjoaja, toinen vuokraa mökkiä. Verkostoidu. Tehkää yhteinen palvelupaketti jossa toinen vuokraa kajakit ja kanootit, kehittelee melontareitit ja toiselta pakettiin saadaan mökki. Ja niin asiakas lähtee ihastelemaan järvisuomen kauneutta. Asiakas ehkä yöpyy yön tai kaksi teltassa mutta lopulta saavuttaa maalin/välietapin jossa odottaa se mökki ja sauna. Tämä voi olla kömpelö esimerkki, mutta tahdon sillä kertoa että mahdollisuuksia on varmasti yhteistyölle josta hyötyvät kaikki. Asiakas, oma yrityksesi ja naapurikylän yrittäjä.

Me pyrimme luomaan luontotuvasta hakuportaalin lisäksi yrityskanavan, jonka kautta verkostoituminen, erilaisten tempausten ja yhteistyökuvioiden suunnittelu on mahdollista.