Luontotuvan Blogi

Hakuprosessiin lisäyksiä.

Olemme muuttaneet hieman hakutasojen toimintaa parantaaksemme haun käyttökokemusta. Palvelut on jaettu kolmiportaiseen hakuprosessiin, joista kaksi ovat ns. kiveen hakattuja ja me valvomme näiden hakusanojen liittämistä palvelukohtaisesti. Haluamme kyllä palveluntarjoajan oman ehdotuksen siitä, mihin hän toivoisi oman palvelunsa sijoitettavan. Mikäli olemme samaa mieltä, lisäämme palvelun yrittäjän toiveiden mukaisesti. Kahta ensimmäistä hakuporrasta ei voi muokata palvelunkuvauksen muokkauslomakkeen kautta.

Kolmas ja viimeinen on palveluntarjoajalle sekin tärkeä, koska hän pystyy itse määrittelemään ne viisi tärkeintä palvelutuotettaan. Ne myös listautuvat hakutuloksissa näyttäen heti tärkeimmät palvelut joita yrittäjä tarjoaa. Lisäksi niillä voi vapaalla haulla päästä suoraan kahden ensimmäisen hakuportaan "ohitse" jos hakija tietää tarkalleen mitä hakee ja palvelunkuvaukseen on liitetty sama hakusana.

Päätasoja sivustollamme on nyt seitsemän. Näitä  päätasoja klikkaamalla saa käyttäjä listauksen kaikista niistä palveluista, mitkä olemme liittäneet johonkin tai useampaan tason yksi hakusanoista. Kyseisellä sivulla kävijä voi itse vapaasti määritellä lisäkriteerit(tason kaksi hakusanat), varioida ja selata tuloksia. Viimeinen, kolmas vaihe on aina itse tuotekuvaus eli palvelun tuotesivu, ellei kävijä ole jo kahden ensimmäisen vaiheen aikana klikannut suoraan palvelunkuvauksen sivulle.

Tällä tavoin haku ei ole liian syvä, sillä kävijä pääsee 1-3 klikkauksella katsomaan lopputulosta. Juuri niitä palveluja, mitkä itse on määritellyt omien kiinostuksen kohteidensa mukaan. Pyrimme vielä parantamaan kokonaisuutta joten toivomme käyttäjäpalautetta, ja siitä miten kävijänä toivoisit haun tapahtuvan. Onko se sinulle selkeä, vai onko se sinulle hankala, jos niin miksi? Miten sinä parantaisit hakua?

Työn alle on nyt laitettu itse palvelun kuvaus, eli se varsinainen tietosivu. Tämä sivu tehdään täysin uusiksi. Jätämme turhat elementit pois (kuten sivunavigaation) ja pyrimme sijoittamaan tiedot niin, että kokonaiskuva on mahdollisimman informatiivinen sekä selkeä. Myös parannuksia on listalla mutta näiden toteutusaikataulusta en voi sanoa tässä vaiheessa vielä kuin sen, että ne on kirjoitettu tiimipalaverissa alas ja ne toteutetaan kun niille löytyy aikaa.