Luontotupa.Net

Lintukursseja

Kurssien ajankohtiin ym. voi tulla muutoksia, katso ajantasalla olevat tiedot ja tarkemmat osallistumisohjeeet.

Esimerkiksi keväisin voidaan seurata lintujen kevätmuuttoa. Huippusuosittu kevätmuuttokurssi on aikaisempina vuosina järjestetty Skaftungin kuuluisilla lintupaikoilla. Luvassa hienoja muuttoja – hanhia, merimetsoja, haahkoja, merikotkia, piekanoita. Kurssin aikana ovat lepäilevien hanhien massat suurimmillaan.

Luontotupa on myös järjestänyt yhteistyössä OK-opintokeskuksen kanssa muun muassa lintuharrastuksen peruskurssin aloittaville senioreille. (Kristiinankaupungissa.) Kuvaus: Tutustumme lintuharrastukseen mahdollisimman monipuolisesti: välineet, rengastus, muutontarkkailu ja monet muut perusasiat tulevat tutuiksi kurssin aikana samoin kuin n.130 eri lintulajia, jotka näemme kurssiviikonloppuna. Veneilemme alueen saaristossa ja tutustumme lintulahtien monipuoliseen lajistoon. Suosittelemme kurssia myös pidempään harrastaneille.

Kristiinankaupungissa on myös hyvä seurata syysmuuttoa ja vaelluslintuja syys-lokakuussa. Kuvaus: Tutustumme kurssilla vaelluslintujen, kahlaajien ja pöllöjen rengastukseen. Seuraamme kymmenien tuhansien pikkulintujen, kyyhkyjen, vesilintujen sekä petolintujen poistumista parhaaseen syysmuuttoaikaan. Käymme myös katsomassa tuhansien kurkien iltalennon Vaasan Söderfjärdenillä.

Kristiinankaupungin kursseillamme majoitus on Jonnsborgin leirikeskuksen pienhirsimökeissä. Mökit, samoin kuin kurssikeskus sijaitsevat aivan avomeren laidalla, joten merellinen tuulahdus on voimakkaana aistittavissa kurssien ajan. Kursseilla liikumme pääasiassa veneillen saaristossa ja mantereen parhailla lintulahdilla.